Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes nis ciklin e takimeve me biznesin në të gjithë Shqipërinë - Ministër Shteti për Mbrojtjen e Sipërmarrjes
Postuar më : 02/03/2018

Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes nis ciklin e takimeve me biznesin në të gjithë Shqipërinë

Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, Sonila Qato ka nisur tashmë prej disa javësh një cikël vizitash pranë selive të sipërmarrjeve në të gjithë Shqipërinë.

Këto vizita kanë për qëllim njohjen në terren të investimeve kryesore në vend, të problematikave dominuese të çdo sipërmarrësi si dhe skanimit të situatës sa i takon ofertave për punësim dhe nevojave reale të tregut, me qëllim hartimin e rekomandimeve konkrete ndaj Qeverisë për sektorin e punësimit, të njohur nga Qeveria si një nga prioritetet e këtij mandati.

Ministrja Qato gjatë takimeve të saj të vijuara, ka theksuar se është i nevojshëm një shqyrtim i kujdesshëm i nevojave të tregut për të orientuar më pas politikat e Qeverisë për punësimin në përgjigje të plotë me kërkesat e ngritura nga vetë sipërmarrësit.

Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes i ka nisur vizitat e saj nga Tirana, duke vijuar më pas me qarqe si Shkodra, Fieri, Berati, ku dhe ka mundur të përftojë një panoramë të plotë të situatës në vend duke prekur nga afër struktura të ndryshme si, biznese të vogla apo ndërmarrje të mëdha që numrojnë mijra punonjës. Gjatë këtyre vizitave ministrja nuk ka hezituar të mbledhë dhe propozimet ndaj Qeverisë të grupeve të ndryshme të interesit sa i takon sektorëve të larmishëm ku këto biznese operojnë.

Në fund të vizitave, në kuadër të aksionit të ujit të ndërmarrë nga Qeveria, ministrja Qato nuk ka harruar të rikujtojë tërë bizneset për të qenë të përpiktë në shlyerjen e detyrimeve sa i takon pagesave të ujit dhe gjithashtu të  sensibilizojnë  punonjësit e tyre që të kryejnë një veprim të tillë dhe në banesat e tyre.

 • Intervistë për Fax News: Nis aplikimi për mbështetje financiare për STARTUP dhe LEHTËSUES

  Në FaxNews pasqyruam mundësinë rreth nismës më të re të Qeverisë Shqiptare nëpërmjet Ministrit të Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes …
  Read More

  Intervistë për Klan News – Hapet thirrja për start up-et

  Në një intervistë për TvKlan prezantuam nismën më të re të Qeverisë Shqiptare nëpërmjet Ministrit të Shtetit për Mbrojtjen e …
  Read More

  Kalojnë në Mbledhje të Këshillit të Ministrave VKM-të që plotësojnë kuadrin ligjor për startup-et.

  Qeveria Shqiptare nëpërmjet Ministrit të Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, mbështet sipërmarrësit që guxojnë t’i japin një hov të ri …
  Read More

  Intervistë te “A2 Business”, 22 dhjetor 2021

  Intervista e Ministres së Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, znj. Edona Bilali, për emisionin “A2 Business” në “A2CNN”, ku u …
  Read More

  Intervistë te “Studio Live”, 21 dhjetor 2021

  Intervista për emisionin “Studio Live” në “Report TV”, ku u diskutua për rolin e ri të Ministrit të Shtetit për …
  Read More

  Këshilli i Ministrave kalon Projektligjin për Startup-et/ Ministrja Bilali shpjegon procedurën që duhet të ndiqet për regjistrimin e startup-eve

  Ditën e sotme, Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, znj. Edona Bilali, bëri të ditur se në Mbledhjen e …
  Read More
  Hapet për qarkullimin e automjeteve Loti i parë i Bypass-it të Shkodrës

  Hapet për qarkullimin e automjeteve Loti i parë i Bypass-it të Shkodrës

  Punimet në Lotin e parë të Bypass-it të Shkodrës kanë përfunduar, i cili do të shërbejë jo vetëm për qarkullimin …
  Read More

  Ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, znj. Edona Bilali, në Spanjë për forcimin e marrëdhënieve tregtare dhe tërheqjen e investitorëve të rinj

  Kryeministri i vendit, Edi Rama, i shoqëruar nga Ministrja e Shtetit për Sipërmarrjen, znj.Edona Bilali, Ministrja e Bujqësisë dhe Zhvillimit …
  Read More
  Festivali i Rinisë "ACT4IMPACT" – Bilali: entuziazmi i të rinjve shtysë për përmirësimin e ekosistemit të startup-eve

  Festivali i Rinisë “ACT4IMPACT” – Bilali: entuziazmi i të rinjve shtysë për përmirësimin e ekosistemit të startup-eve

  Ministri i Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes znj. Edona Bilali mori pjesë në Festivalin e Rinisë “ACT4IMPACT” të organizuar nga …
  Read More