» Inagurimi i punimeve për pikën më të madhe të grumbullimit të fruta perimeve në Shqipëri
Postuar më: 27/11/2018

Inagurimi i punimeve për pikën më të madhe të grumbullimit të fruta perimeve në Shqipëri

Qendra e grumbullimit dhe eksportit të fruta-perimeve, 7 mijë vende të reja pune

Qendra e re e grumbullimit, ruajtjes, shpërndarjes dhe eksportit të fruta-perimeve në Lushnjë do të zërë 3 hektarë tokë dhe do të jetë një nga investimet më strategjike në fushën e tregtisë bujqësore.

Ministrja e shtetit Sonila Qato inauguroi nisjen e punimeve të një ndër investimeve më strategjike në Shqipëri, projekt i cili nëpërmjet ndërtimit të qendrës më të madhe të grumbullimit, ruajtjes, distribuimit dhe eksportit të fruta-perimeve do të bëhet zhvilluesi kryesor i tregtisë bujqësore në Shqipëri.

Investimi në 3 hektarë tokë pritet të hapë 300 vende pune direkte dhe të ndikojë në mënyrë indirekte në 6000 deri ne 7000 vende të reja pune në të gjithë Shqipërinë nëpërmjet kontraktimit të fermerëve.

Sfidat  e qeverise, theksoi Qato, vijojnë të mbeten nxitja e konkurrueshmërisë së produkteve shqiptare në rajon dhe rrijta e prodhimit vendas.

“Dhe pse eksportet në këtë sektor kanë patur një rritje  domethenëse prej 15% gjatë këtij viti, ne synojmë të jemi lider  rajon dhe implementimi i projekteve të tilla është prova më e qartë e  këtij vullneti”, tha ministrja e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes.

 • Mbledhja e Këshillit të Investimeve

  Diskutuam bashkarisht me Ministren e Financave dhe Ekonomisë, partnerë ndërkombëtarë dhe anëtarë nga komuniteti i biznesit mbi arritjet dhe sfidat …
  Read More

  Raporti XVI mbi trajtimin e ankesave dhe sugjerimet e sipërmarrjes për muajin Dhjetor 2018

  Raporti XVI mbi trajtimin e ankesave dhe sugjerimet e sipërmarrjes për muajin Dhjetor 2018 …
  Read More

  Raporti XV mbi trajtimin e
  ankesave dhe sugjerimet e sipërmarrjes për muajin Nëntor 2018

  Raporti XV mbi trajtimin e ankesave dhe sugjerimet e sipërmarrjes për muajin Nëntor 2018 …
  Read More

  Inagurimi i punimeve për pikën më të madhe të grumbullimit të fruta perimeve në Shqipëri

  Qendra e grumbullimit dhe eksportit të fruta-perimeve, 7 mijë vende të reja pune Qendra e re e grumbullimit, ruajtjes, shpërndarjes …
  Read More

  FORUMI EKONOMIK ME UNIONIN E GAZETARËVE

  Në dhjetë vjetorin e konkursit për gazetarinë ekonomike “Vangjush Gambeta”, analistë, ekspertë dhe përfaqësues të bizneseve morën pjesë në forumin …
  Read More

  Raporti XIV mbi trajtimin e ankesave dhe sugjerimeve të sipërmarrjes për muajin Tetor 2018

  Raporti XIV mbi trajtimin e ankesave dhe sugjerimeve të sipërmarrjes për muajin Tetor 2018 …
  Read More

  Raporti XIII mbi trajtimin e ankesave dhe sugjerimeve të sipërmarrjes për muajin Shtator 2018

  Raporti XIII mbi trajtimin e ankesave dhe sugjerimeve të sipërmarrjes për muajin Shtator 2018 …
  Read More

  Ndërmjetësim për harmonizim të kuadrit ligjor në fushën e hidrokarbureve

  Përfaqësuesit e operatorëve ekonomikë në tregun e hidrokarbureve arritën të parashtronin gjatë konsultimit të ndërmjetësuar nga ana e Ministres së …
  Read More

  Raporti XII mbi trajtimin e ankesave dhe sugjerimeve të sipërmarrjes për muajin gusht 2018

  Raporti XII mbi trajtimin e ankesave dhe sugjerimeve të sipërmarrjes për muajin gusht 2018 …
  Read More